Talp viszketés


talp viszketés

Kedves Doktornő! Már több mit 10 éve küzdök a lábgombámmal. A jobb talpam közepén van, sehol máshol. Semmi fiizikai jele, CSAK viszket.

A lábgomba tünetei, kialakulásának okai és tippek a

Hiába jártam orvosokhoz ezzel, felírtak gomba elleni kenőcsöket, amit épp a televízióban reklámoztak és ennyi. Hiába mondtam, hogy nem múlik, hogy nem jó egyetlen kenőcs sem.

talp viszketés

Folyamatosan kenem a lábam évek óta. Van, amikor mondjuk egy hétre leáll a viszketés, de mihelyt többet van a lábamon cipő újra visszatér a viszketés. Nagyon vigyázok a higiéniára, erről is mindent tudok, hisz minden orvos elmondta.

  • Kukorica a lábakon cukorbetegséggel
  • Vércukor hirtelen emelkedése
  • Chestnut a cukorbetegség kezelésében
  • Amikor a viszketés egy figyelmeztető jel
  • Talp viszketés jelentése
  • Árki Ildikó, háziorvos Szinte mindenki tapasztalta már legalább egyszer az orvosok által pruritus néven emlegetett idegesítő, elhúzódó viszketést.
  • Diabetes diary pdf
  • Talp viszketés okai

Mit tegyek, már nagyon elegem van ebből, tényleg olyan vagyok, mint a reklámban a lábgombás szörny… Kihez forduljak, mit tudok még tenni, hogy javuljon a helyzet? Válaszát előre is köszönöm!

talp viszketés

Válasz: Kedves Érdeklődő! Megértem hogy nagyon elege van a vissza-visszatérő panaszokból, tünetekből. Mivel ilyen hosszú ideje fennállnak panaszai és már több orvosnál is járt, el kell higyjem magának, hogy az a baja amit mond, bár vizsgálat nélkül nem tudhatom.

Mivel sajnos nem vagyok bőrgyógyász, nem tudok sok okos tanácsot adni, lehet, hogy erre látatlanban egy szakorvos sem vállalkozna. Általánosságban nézve, ha egy testi panasz ilyen hosszan fennáll, és nem múlik az alkalmazott, adekvátnak tűnő kezelésekre, akkor számomra két lehetőség talp viszketés fel: Vagy talp viszketés kezelés nem megfelelő, vagy a felállított diagnózis nem jó.

LEGFRISSEBB

Persze, van egy harmadik lehetőség is, amikor egy betegség nem kezelhető, de ebbe csak akkor nyugodhatunk bele, ha már minden mást kipróbáltunk. Az Ön esetében érdemes lenne egy olyan szakemberhez fordulni, aki még nem látta és kezelési módszertan cukorbetegség útmutatásai szerint eljárni.

Elképzelhetőnek tartom, mivel -mint írta- a probléma csak egy bizonyos helyen észlelhető, hogy akár valamilyen rejtett keringési vagy egyéb zavar is lehet a háttérben, amit eddig nem vettek figyelembe, és az is elősegíti a tünet, a viszketés fennmaradását.