Króm cukorbetegség


Ezért lehet jó a króm cukorbetegeknek Módosítva: A cukorbetegséget napjaink egyik legsúlyosabb egészségügyi problémájának tartják: világszerte több millió ember diabéteszes, az érintettek száma folyamatosan nő, és rengetegen veszítik el a látásukat, a króm cukorbetegség a cukorbetegség szövődményei miatt.

Legtöbbünk szervezetében sajnos nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben, vagy egyenesen hiányzik. Ennek okai a következők lehetnek: az ételeinkben található természetes króm nehezen szívódik fel a szervezetben; kevés olyan táplálékot fogyasztunk, amely krómot tartalmaz; az élelmiszer-feldogozás során a krómtartalom gyakran elveszik; a magas cukorfogyasztás miatt a szervezet krómtartalékai csökkennek. A fehér cukor, a finomliszt és a többi egészségtelen, magas szénhidráttartalmú étel nagy mennyiségű fogyasztása pedig jócskán megnehezíti a normál vércukorszint megtartását. A krómhiány fáradtsághoz, idegességhez, glükózintoleranciához főleg cukorbetegeknélaz aminosavak nem megfelelő lebontásához, valamint érelmeszesedéshez vezethet. A táplálékkiegészítőket leszámítva nincs igazán ideális megoldás a szervezet krómhiányának megfelelő pótlására.

Ráadásul minden percben tíz ember hal meg a cukorbetegség következményei miatt! Természetesen, egyre hatékonyabb gyógyszerekkel lehet kezelni a diabéteszt, de a gyógyszerezés mellett rendkívül fontos az életmód megváltoztatása, a testsúly kordában tartása, a rendszeres mozgás is.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy sajnos sokan elhanyagolják a cukorbetegség kezelését, vagy króm cukorbetegség csak akkor kezdenek foglalkozni velem, amikor a tünetek már igen súlyosak, a diabétesszel összefüggő sejt- és szervkárosodások pedig visszafordíthatatlanok. Sok más betegséghez hasonlóan a diabétesz megelőzése is könnyebb lehet, mint a konkrét kezelés, ebben pedig a krómpótlás is a segítségünkre lehet.

kezelése dysbeta dysbeta

None A cukorbetegek számára fontos a krómpótlás a kiegyensúlyozott vércukorszint eléréséhez. Miért olyan fontos a króm?

izrael klinika a cukorbetegség assute kezelése

A króm olyan mikrotápanyag, melyre többek között a normális szénhidrát-anyagcseréhez is szükségünk van. A króm javítja az inzulinválaszt, segít megfelelő szinten tartani a vércukorszintet, hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez is.

Mind a lisztérzékenység, mind pedig a cukorbetegség kialakulásában nagy szerepe van a magnéziumhiánynak és a krómhiánynak. A krómhiányhoz társulhat még hiperglikémia, inzulin rezisztencia, 1. A króm elégtelen mennyiségű bevitele továbbá emelkedett vérzsír-szinthez és szív-érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Króm és az inzulin A felnőttkori cukorbetegség egyre gyakoribb előfordulásának oka a többlet kalória bevitele, a nagy mennyiségű cukor- és a fehér lisztből készült termékek fogyasztása.

Kutatások bizonyítják, hogy a krómpótlás hozzájárul a II-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez, akár 27 százalékkal is csökkentheti a diabétesz kialakulásának rizikóját. Már az enyhe mértékű krómhiány is hatással van arra, hogyan képesek hasznosítani a sejtjeink a véráramban keringő glükózt, vagy hogy milyen "kilengések" lehetnek a vércukorszintünkben.

diabetes insipidus medication

Ez egészséges emberek esetében is súlyos következményekkel járhat, de a cukorbetegeknél még jobban oda kell figyelni arra, hogy a vércukorszintjük viszonylag egyenletes maradjon. Ennek szabályozására is szolgálnak például a gyógyszerek vagy éppen a pontosan betartott diéta. A króm is kiegyensúlyozó hatással van a vércukorszintre: egy vizsgálatban az étkezés után elfogyasztott króm 23 százalékkal csökkentette a vér glükózszintjét.

központok diabetes kezelésére gyermekeknél

A króm azonban nemcsak a szénhidrát-anyagcserére van jó hatással, hanem a fehérjék és zsírok így a koleszterin feldolgozását, hasznosulását is segíti, ezzel pedig az úgynevezett metabolikus szindróma elleni küzdelemben is nagy szerepe van.

A metabolikus szindróma a magas vércukorszint mellett magas vérnyomással, emelkedett koleszterin- és triglicerid-szinttel, hasi típusú elhízással jár együtt, és rendkívüli módon megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek, a szívroham és a stroke rizikóját is. Forrás: EgészségKalauz.

A cukorbetegség visszafordítható - Sonnleitner Károly életmód tanácsadó