Inzulinrezisztencia tanulmány. Inzulinrezisztencia betegtájékoztató - hogy Te is értsd!


Lássuk, mit t ehetünk egészségünk érdekében?

  1. Inzulinrezisztencia: diétás alapelvek
  2. Homeopátia a cukorbetegség kezelésében
  3. A kezelés a cukorbetegség zherlygin
  4. A hangsúly a fokozatosságon és a rendszerességen van, ezt ne feledd!
  5. Visszafordítható-e az inzulinrezisztencia?

Egy es tanulmány szerint a curcumin, a kurkuma hatanyaga sokkal hatékonyabban növelte a glükóz felvételt, mint a vényköteles gyógyszer, a Metformin. Egy másik, diabétesz előtti stádiumban levő felnőttel végzett vizsgálatban a betegek napi mg kurkumint vagy placebót kaptak.

Gyömbér: Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 88 cukorbeteg volt két csoportra osztva.

8 étellel visszafordítható az inzulin rezisztencia

Egyik csoport kapta a placebót, míg a másik 3 gramm gyömbérpor-kapszulát naponta. Ezen felül az inzulinérzékenység jelentősen megnőtt a gyömbércsoportban.

Visszafordítható-e az inzulinrezisztencia?

Fahéj: A fahéj az egyik legrégebbi és a legnépszerűbb fűszer. A fahéj normalizálja a vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegeknél azáltal, hogy javítja a sejtek inzulin felvevő képességét. Fahéj fogyasztásakor az étel lassabban, egyenletesebben ürül ki a gyomorból, így lassítja a vércukorszint emelkedését.

Inzulinrezisztencia: diétás alapelvek

Oliva levél kivonat: Az Aucklandi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy az olajfalevél kivonat csökkenti az inzulinérzékenységet. Egy vizsgálatban 46 túlsúlyos férfi két csoportra osztottak.

inzulinrezisztencia tanulmány gyömbér kezelés cukorbetegség

Egyik csoport olívalevél-kivonatot tartalmazó kapszulákat kapott, a másik csoport placebót. Mindkét tényező együttesen napról-napra javította a vércukorszintet.

De akkor megszűnhet az inzulinrezisztencia?

Bogyós gyümölcsök: A vizsgálatok azt mutatják, hogy a szervezetnek kevesebb inzulinra van szüksége a cukor-egyensúlyhoz, ha étkezés után bogyókat is fogyasztunk. A finnországi egészséges nők körében végzett vizsgálatban a résztvevőket arra kérték, hogy fehér és rozsos kenyeret egyenek, szederpürével vagy anélkül.

A kenyérben levő keményítő hirtelen megnöveli az inzulintermelést.

inzulinrezisztencia tanulmány a cukorbetegség korán kezelése

A kutatók azonban azt találták, hogy a bogyók hozzáadása a kenyérhez jelentősen csökkentette az étkezés utáni inzulin csúcsot. Az eper, a fekete és vörös áfonya és a berkenye is hatékonynak bizonyult. Fekete kömény Nigella sativa : Egy 94 cukorbeteg betegen végzett vizsgálat során a kutatók naponta inzulinrezisztencia tanulmány, 2 vagy 3 gramm Nigella sativa kapszulát írtak elő.

Azt találták, hogy a napi 2 gramm dózisban inzulinrezisztencia tanulmány fekete mag jelentősen csökkentette a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát.

A magasabb 3 g-os dózis nem eredményezett további előnyöket. A fekete köményt már évezredek óta használják gyógyító tulajdonságai miatt. Az utóbbi időben a tudomány alaposabban szemügyre vette ezt az apró fekete magot, és annak olaját.

inzulinrezisztencia tanulmány diabetes & metabolic syndrome: clinical research & reviews

Több, mint száz gyógyító alkotóelemet találtak benne. Spirulina: A kutatók összehasonlították a spirulina és a szója erejét az inzulinszint szabályozás terén.

Inzulinrezisztencia - így küzdhetünk meg vele

Japánba inzulinrezisztencia tanulmány Spirulinát a cukorbetegség megelőzésére fogyasztják. A Berberin: egy alkaloid, amely számos növény gyökerében megtalálható, nálunk a leggyakrabban a Éhomi vércukor Berberis vulgarisés a Kanadai aranygyökérrel Hydrastis canadensis találkozhatunk. Tehát csökkenti az éhomi vércukor szintet, növeli az inzulin érzékenységet és az izomrostok glükózfelvételi képességét függetlenül az inzulin jelenlététől, csökkenti a testsúlyt és az inzulin rezisztenciát.

Mindegyik esetben azt láthatjuk, hogy ezek a növények nagyon hatékonyak lehetnek az inzulin rezisztencia kezelésében, és a 2. Arra még felhívnám a figyelmet, hogy a vizsgálatok időtartama legalább 3 hónap volt, és a inzulinrezisztencia tanulmány eredmények kialakulásához bizony idő kell.

Nem elég néha egy-egy tablettát elfogyasztani, rendszeres használatra van szükség a hatás eléréséhez.