Inzulinrezisztencia tanulmány. Inzulinrezisztencia betegtájékoztató - hogy Te is értsd!
Lássuk, mit t ehetünk egészségünk érdekében?
- Inzulinrezisztencia: diétás alapelvek
- Homeopátia a cukorbetegség kezelésében
- A kezelés a cukorbetegség zherlygin
- A hangsúly a fokozatosságon és a rendszerességen van, ezt ne feledd!
- Visszafordítható-e az inzulinrezisztencia?
Egy es tanulmány szerint a curcumin, a kurkuma hatanyaga sokkal hatékonyabban növelte a glükóz felvételt, mint a vényköteles gyógyszer, a Metformin. Egy másik, diabétesz előtti stádiumban levő felnőttel végzett vizsgálatban a betegek napi mg kurkumint vagy placebót kaptak.
Gyömbér: Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 88 cukorbeteg volt két csoportra osztva.
8 étellel visszafordítható az inzulin rezisztencia
Egyik csoport kapta a placebót, míg a másik 3 gramm gyömbérpor-kapszulát naponta. Ezen felül az inzulinérzékenység jelentősen megnőtt a gyömbércsoportban.
Visszafordítható-e az inzulinrezisztencia?
Fahéj: A fahéj az egyik legrégebbi és a legnépszerűbb fűszer. A fahéj normalizálja a vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegeknél azáltal, hogy javítja a sejtek inzulin felvevő képességét. Fahéj fogyasztásakor az étel lassabban, egyenletesebben ürül ki a gyomorból, így lassítja a vércukorszint emelkedését.
Inzulinrezisztencia: diétás alapelvek
Oliva levél kivonat: Az Aucklandi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy az olajfalevél kivonat csökkenti az inzulinérzékenységet. Egy vizsgálatban 46 túlsúlyos férfi két csoportra osztottak.

Egyik csoport olívalevél-kivonatot tartalmazó kapszulákat kapott, a másik csoport placebót. Mindkét tényező együttesen napról-napra javította a vércukorszintet.
De akkor megszűnhet az inzulinrezisztencia?
Bogyós gyümölcsök: A vizsgálatok azt mutatják, hogy a szervezetnek kevesebb inzulinra van szüksége a cukor-egyensúlyhoz, ha étkezés után bogyókat is fogyasztunk. A finnországi egészséges nők körében végzett vizsgálatban a résztvevőket arra kérték, hogy fehér és rozsos kenyeret egyenek, szederpürével vagy anélkül.
A kenyérben levő keményítő hirtelen megnöveli az inzulintermelést.

A kutatók azonban azt találták, hogy a bogyók hozzáadása a kenyérhez jelentősen csökkentette az étkezés utáni inzulin csúcsot. Az eper, a fekete és vörös áfonya és a berkenye is hatékonynak bizonyult. Fekete kömény Nigella sativa : Egy 94 cukorbeteg betegen végzett vizsgálat során a kutatók naponta inzulinrezisztencia tanulmány, 2 vagy 3 gramm Nigella sativa kapszulát írtak elő.
Azt találták, hogy a napi 2 gramm dózisban inzulinrezisztencia tanulmány fekete mag jelentősen csökkentette a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát.
A magasabb 3 g-os dózis nem eredményezett további előnyöket. A fekete köményt már évezredek óta használják gyógyító tulajdonságai miatt. Az utóbbi időben a tudomány alaposabban szemügyre vette ezt az apró fekete magot, és annak olaját.

Több, mint száz gyógyító alkotóelemet találtak benne. Spirulina: A kutatók összehasonlították a spirulina és a szója erejét az inzulinszint szabályozás terén.
Inzulinrezisztencia - így küzdhetünk meg vele
Japánba inzulinrezisztencia tanulmány Spirulinát a cukorbetegség megelőzésére fogyasztják. A Berberin: egy alkaloid, amely számos növény gyökerében megtalálható, nálunk a leggyakrabban a Éhomi vércukor Berberis vulgarisés a Kanadai aranygyökérrel Hydrastis canadensis találkozhatunk. Tehát csökkenti az éhomi vércukor szintet, növeli az inzulin érzékenységet és az izomrostok glükózfelvételi képességét függetlenül az inzulin jelenlététől, csökkenti a testsúlyt és az inzulin rezisztenciát.
Mindegyik esetben azt láthatjuk, hogy ezek a növények nagyon hatékonyak lehetnek az inzulin rezisztencia kezelésében, és a 2. Arra még felhívnám a figyelmet, hogy a vizsgálatok időtartama legalább 3 hónap volt, és a inzulinrezisztencia tanulmány eredmények kialakulásához bizony idő kell.
Nem elég néha egy-egy tablettát elfogyasztani, rendszeres használatra van szükség a hatás eléréséhez.