Inzulinrezisztencia gyógyulás. Vajon ki lehet gyógyulni az IR-ből?


inzulinrezisztencia gyógyulás

Borus Hajnal Létrehozva: Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Borús Hajnala Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

Csak a gyógyszertől várják a megoldást Igen sokan vannak azok, akik - bármilyen betegségről is legyen szó- egyedül a gyógyszeres kezelésben hisznek, ettől várják a gyógyulást.

inzulinrezisztencia gyógyulás

Pedig az IR erősen az életmóddal összefüggő állapot, inzulinrezisztencia gyógyulás elsőszámú kezelési módszere az életmód terápia, mely személyre szabott diétát, rendszeres testmozgást, valamint stresszkezelést foglal magában. Éppen ezért a gyógyszer csupán kiegészítés, így nem lehet egyedül a tablettákra hagyatkozni, ugyanis a megfelelő táplálkozás és sportolás nélkül nem lehet maximális eredmény elérni. Nem figyelnek a rejtett cukrokra Azt minden IR-es tudja, hogy a cukor teljesen tiltólistás.

inzulinrezisztencia gyógyulás

Cukor azonban sok olyan élelmiszerben is megtalálható, amiről esetleg nem is gondolnánk pl. Ezért mindig alaposan olvassuk el az élelmiszereken az összetevők listáját, de legjobb, ha ételeinket magunk készítjük el alapélelmiszerekből!

Nem mozognak Mint már említettük, az IR kezeléséhez sóska ló a cukorbetegség kezelésében életmód terápia több részből tevődik össze: A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás a terápia részét kell, hogy képezze.

Hiányában nem lehet teljes az eredmény, hiszen mozgással nem csak a súlyfölöslegtől szabadulhat meg, hanem általa javul a sejtek inzulin-érzékenysége, csökken a koleszterinszint, valamint a hangulatra is igen pozitív hatást gyakorol. Így mozgásra nem csak a súlyfelesleggel rendelkezőknek van szüksége.

inzulinrezisztencia gyógyulás

Időszakos kontroll Fontos az időszakos kontrollokon való részvétel, hogy tükröt tartsunk magunk elé, és ha gond van, akkor a diabetológus, dietetikus, mozgás terapeuta tovább inzulinrezisztencia gyógyulás minket- mondja dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa. Ekkor ugyanis nagyon gyorsan újra megemelkednek az inzulin szintek, és ismét romlani fog az állapota.

inzulinrezisztencia gyógyulás

Éppen ezért a gyógyuláshoz vezető életmódot továbbra is folytatni kell! Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt.