Inzulin mellékhatásai, Inzulinok típusai-pro és kontra - CukorbetegKözpont


Az injekció beadása Szúrja a tűt a bőrébe az orvosa vagy a szakápoló által mutatott injekciós technikával.

hírek a cukorbetegség kezelésében az első típusú kábítószer-kezelés a cukorbetegséghez

I A nyomógomb teljes benyomásával injekciózza be az adagot, míg a 0 számjegy egyvonalba inzulin mellékhatásai kerül a mutatóval. Ügyeljen arra, hogy beinjekciózáskor csak a nyomógombot nyomja be.

Inzulinkezelés mellékhatásai

Az adagbeállító elforgatásakor nem történik inzulinbeadás. I J A befecskendezést követően egészen addig tartsa a nyomógombot teljesen benyomva, amíg a tűt ki nem húzza a bőréből. A tűnek legalább hat másodpercig a bőr alatt kell maradnia.

Ennyi szükséges a teljes adag beinjekciózásához.

diabetes course nhs hogyan készítsünk kour nyárfa cukorbetegség kezelésére

K Tolja a tűt a nagy külső tűsapkába anélkül, hogy a nagy külső tűsapkát megérintené. Miután a tű a nagy külső tűsapka belsejébe került, óvatosan nyomja rá a nagy külső tűsapkát a tűre és csavarja le a tűt.

Gondosan dobja ki, és tegye vissza a tollra a kupakot. A tűt mindig, minden egyes injekció beadása után vegye le és hozzácsatlakoztatott tű nélkül tárolja FlexPen inzulin mellékhatásai. Ellenkező esetben a hőmérséklet-változás hatására folyadék szivároghat ki, ami pontatlan adagolást okozhat.

A tűszúrás elkerülése érdekében a gondozóknak akkor kell a legóvatosabban eljárniuk, amikor a használt tűvel érintkeznek. Az elhasznált FlexPen tollat megfelelő körültekintéssel, a hozzácsatlakoztatott tű nélkül dobja ki. FlexPen tollát inzulin mellékhatásai se használja közösen.

  1. Az inzulinkezelés mellékhatásai - HáziPatika
  2. Clinical diabetes impact factor
  3. Népirtás inzulinnal - Alimento
  4. Terheléses vércukor vizsgálat eredmény mennyi idő
  5. Ovi főzet diabétesz kezelésében
  6. Inzulinkezelés mellékhatásai |
  7. Inzulin – Wikipédia
  8. Inzulinok típusai-pro és kontra - CukorbetegKözpont

Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak. A betegtájékoztató ezen oldalán található: Milyen típusú gyógyszer a NovoRapid és milyen betegségek esetén alkalmazható? Mi a teendő vészhelyzet esetén? Lehetséges mellékhatások Hogyan kell a NovoRapid inzulin mellékhatásai tárolni? További információk A hátoldalon: Az InnoLet használata 1. A NovoRapid a cukorbetegség inzulin mellékhatásai szolgáló inzulinanalóg, 3 ml-es előretöltött injekciós tollba töltve ún.

InnoLet — a részletes tájékoztatót lásd a hátoldalon.

A NovoRapid gyors hatású inzulin 2 évesnél idősebb gyermekek és felnőttek kezelésére. A beadás után perccel kezdi csökkenteni az Ön vércukorszintjét, maximális hatása az 1. A hatás rövid időtartama miatt a NovoRapid injekciót általában közepes vagy hosszú hatástartamú inzulinokkal kombinálva kell adni.

Olvassa el az allergia tüneteit az 5. A hipoglikémiás reakcióról további információt a 4.

Az inzulinkezelés mellékhatásai

Az Ön inzulinszükséglete megváltozhat. Ha ilyen utazást tervez, beszélje meg kezelőorvosával. Egyéb gyógyszerek alkalmazása Számos gyógyszer befolyásolja a glükóz szőlőcukor hatását a szervezetben és megváltoztathatja az Ön inzulinszükségletét.

Az alábbiakban találhatók azok a leggyakoribb gyógyszerek, melyek befolyásolhatják az Ön inzulinkezelését. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

peroxid kezelés cukorbetegség endokrinológiai központ kezelése cukorbetegség

Az Ön inzulinszükséglete változhat, ha a következők közül bármelyiket szedi: Szájon át inzulin mellékhatásai vércukorcsökkentő gyógyszerek, monoaminoxidáz-gátlók MAO-gátlókbéta-blokkoló szerek, ACE-gátlók, szalicilátok, anabolikus szteroidok és glükokortikoidok kivéve a helyi alkalmazásúakatszájon át szedett fogamzásgátlók, tiazidok, pajzsmirigyhormonok, szimpatomimetikumok, danazol, oktreotid és szulfonamidok.

Terhesség és szoptatás Ha Ön terhességet tervez, terhes vagy szoptat: kérjük, kérje ki orvosa tanácsát.

A NovoRapid használható a terhesség során. Inzulin adagján lehet, hogy változtatni kell a terhesség alatt és a szülés után. A cukorbetegség gondos ellenőrzése és a hipoglikémia megelőzése gyermeke egészsége szempontjából is fontos. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ha Ön gépjárművet vezet, vagy szerszámokat, gépeket használ: Ha Önnek hipoglikémiás reakciója van, csökkenhet a koncentráló, illetve reagáló képessége.

Kérjük gondoljon erre a lehetséges problémára minden olyan helyzetben, amiben ilyenkor Önmagát vagy másokat veszélynek tehetné ki pl.

prolesidery és kezelésük során cukorbetegség cukorbeteg fogyaszthat e mézet

Soha ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket, ha úgy érzi, hogy hipoglikémiás reakciója kezd kialakulni. Beszélje meg orvosával, hogy tanácsos-e vezetnie, illetve gépeket kezelnie, ha gyakran van hipoglikémiás reakciója, vagy ha a hipoglikémiás reakciót nehezen ismeri fel. A NovoRapid gyors hatáskezdetének köszönhetően, a hipoglikémia tünetei korábban jelentkezhetnek, mint az oldható humán inzulin beadása után.

A 2 évesnél fiatalabb gyermekek NovoRapid kezelésével kapcsolatosan nincs klinikai tapasztalat.

triglicerid diéta a cukorbetegség vodka vajjal történő kezelése

Gyermekeknél az oldható humán inzulin helyett NovoRapid alkalmazható, ha a gyors hatáskezdet előnyt jelent, pl. Beszélje meg orvosával és diabetológiai szakápolójával inzulinszükségletét. Kövesse gondosan az általuk adott utasításokat. Ez a betegtájékoztató egy általános ismertető. Ha az orvosa az eddig alkalmazott inzulinról más típusú, vagy más gyártmányú inzulinra állítja át, előfordulhat, hogy orvosának módosítania kell az Ön inzulinadagját.

Inzulinok típusai-pro és kontra

Az injekciózás után 10 percen belül étkezzen, vagy egyen egy kis szénhidráttartalmú ételt a hipoglikémia elkerülése érdekében.

Amennyiben szükséges a NovoRapid az étkezés előtt történő beadás helyett röviddel az étkezés után is beadható. Ajánlott, hogy rendszeresen és szabályosan mérje a vércukorszintjét. Az inzulin beadása A részletes tájékoztatót lásd a hátoldalon. A NovoRapid injekciót a bőr alá szubkután kell beadni, vagy folyamatos infúzióként pumparendszerben kell alkalmazni.

Az inzulinkezelés lehetséges mellékhatásai

Egészségügyi szakember által a NovoRapid intravénásan is beadható szoros orvosi felügyelet mellett. Mindig váltogassa az injekció beadásának helyét, kezelése fekete tmin cukorbetegség a bőrben a csomók kialakulását elkerülje lásd 5.

székrekedés és kezelés cukorbetegséggel diabetes mellitus nuga legjobb kezelése

Az öninjekciózás számára a legalkalmasabb helyek: a has bőre, a fartájék, a comb vagy a felkar elülső felszíne. Az inzulin a has bőrébe beadva gyorsabban fejti ki hatását. Infúziós pumparendszerben történő alkalmazás: Ha a NovoRapid injekciót infúziós pumpában használja, soha ne keverje más inzulinnal. A NovoRapid pumpával történő alkalmazását orvosa inzulin mellékhatásai és javaslatai alapján végezze.

Mielőtt elkezdené pumparendszerrel alkalmazni a NovoRapid injekciót, alapos oktatásban kell részesülnie a készítmény pumparendszerrel történő használatáról, továbbá betegség, túl magas vagy túl alacsony vércukorszint, vagy a pumparendszer hibája esetén szükséges teendőkről. Mielőtt bekötné az infúziót, szappannal és vízzel mossa meg a kezét és azt a bőrfelületet is, ahova a tűt be akarja szúrni, annak érdekében, hogy inzulin mellékhatásai a fertőzést az infúzió beadásának helyén.

Új tartály feltöltésekor, ügyeljen arra, hogy ne maradjon nagy légbuborék sem a fecskendőben, sem a csőben. Az infúziós szerelék cseréjét cső és tű az infúziós szerelékhez mellékelt használati utasítás szerint kell végezni. Annak érdekében, hogy az inzulin infúzió előnyeit kihasználja és az esetleges hibás működést észlelje, ajánlott, hogy rendszeresen mérje vércukorszintjét. Mi a teendő a pumparendszer meghibásodása esetén?

Mindig tartson magánál a bőr alá más módon is beadható inzulint, arra az esetre, ha a pumpa-rendszer meghibásodna. Ha Önnek hipoglikémiás reakciója van A hipoglikémiás reakció azt jelenti, hogy az Ön vércukorszintje túlságosan alacsony. A hipoglikémia figyelmeztető tünetei hirtelen jelentkezhetnek, és a következőkben nyilvánulhatnak meg: hideg verejtékezés, hűvös és sápadt bőr, fejfájás, szapora szívverés, émelygés, erős éhség, átmeneti látászavarok, bágyadtság, szokatlan fáradtság és gyengeség, nyugtalanság vagy remegés, szorongó érzés, zavarodottság, koncentrálási nehézség.