Gyógynövény cukorbetegség


Bejelentkezés

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Szerző: Szimpatika A cukorbetegség első fázisában, a glükóz-intolerancia gyógynövény cukorbetegség is segítségünkre vannak a gyógynövények, írja havi hírlevelében a bükki füvesember, Gyuri bácsi.

gyógynövény cukorbetegség

A kezdődő cukorbetegség teája a napi egy csésze erdei szederlevél, melyet étkezés után kell fogyasztani. A cukorbetegségnek sokszor sem tünetei, sem kialakulására utaló jelei nincsenek.

Nagyon gyakran csak vérvételkor derül ki a meglepően magas cukorszint, mely általában semmilyen panaszt nem okoz. Kiváltó oka számos esetben valamilyen érzelmi megrázkódtatás munkahely, családtag elvesztése, válás vagy egy komoly betegség, esetleg baleset.

Elsősorban életmódváltásra ösztökélnek cukorbetegség esetén, azonban jó néhány gyógynövénnyel is könnyedén stabilizálható a vércukorszint. Akár megelőzésképp vagy tünetek mérséklése céljából is érdemes ezeket a csodafüveket fogyasztani. Ha elolvasod cikkünket, akkor kiderül, hogy melyek a leghasznosabb gyógynövények cukorbetegség esetén. Mit tudunk a cukorbetegségről?

Akinek hajlamosító tényezői vannak, ellenőriztesse minden hónapban, de legalább félévente a vércukorszintjét. Ezek a tényezők az elhízás, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, a pajzsmirigy alultermelés. Vannak a betegségre hajlamosító örökletes tényezők is.

Gyógynövényekkel a cukorbetegség ellen

Ez azt jelenti, hogy akinek közvetlen családtagjai közül egynek vagy többnek is volt cukorbetegsége, annak fokozottan figyelnie kell a táplálkozásra, a helyes életmódra és a rendszeres mérésekre. A családi hajlam nem kell, hogy azt jelentse, hogy az illetőnek mindenképp kialakul a betegsége! A cukorbetegség első fázisát orvosi nyelven glükóz-intoleranciának nevezik.

gyógynövény cukorbetegség

Ez azt jelenti, hogy a vércukor feldolgozásában bizonyos zavarok lépnek fel. Ilyenkor kapja a beteg azt a tanácsot, hogy diétázzon, fogyjon le, hagyja abba a dohányzást és az alkoholfogyasztást, mozogjon többet. Ezek az életmódváltások valóban használnak, általuk még visszafordítható a betegség.

Pasuchaca (Szent Róbert gyógyfű)

A testsúlycsökkenés érdekében többet kell mozogni, kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetbe. Ebben segíthetnek a savcsökkentő gyógynövények, pl. A mezei katáng, a tyúkhúr, a bodza az anyagcserét gyorsítják, így elősegítik a testsúlycsökkenést. A fogyasztó teakeveréknek ezek a növények is elemei. Az erdei szederlevélből készült gyógytea a vércukorszintet csökkenti, ebből is ajánlatos napi egy csészével meginni gyógynövény cukorbetegség diéta mellett.

gyógynövény cukorbetegség