Finomított cukor


A finomított cukor káros hatásai Az évszázadok folyamán több millió tonna finomított cukor hajózott finomított cukor az óceánon.

spirulina diabétesz kezelésére szolgáló apró kiütések a lábfejen

Útját szükségszerűen néhány bizarr történet fémjelzi. Az ban feljegyzett eset egy hajótörést szenvedett, cukor rakományt szállító hajóról szól. Az öt életben maradt matrózt kilencnapi hánykódás után sikerült kimenteni a vízből.

  • Németh István A modern táplálkozástudomány alapvetően mennyiségi szemléletű.
  • A finomított cukor káros hatásai - Rejtélyek szigete
  • A kezelés a cukorbetegség gyógynövények
  • A finomított cukor (kristálycukor)
  • Mutatjuk, mire cseréld le a finomított cukrot! | Well&fit
  • A három fehér méreg - 1. rész: CUKOR
  • Mi a különbség a természetes és a hozzáadott cukor között?

A matrózok az éhezés következtében teljesen legyengült állapotban voltak: 9 napon át cukron és rumon éltek. Számtalan leírás is megerősíti, hogy az ember minden további nélkül képes arra, hogy víz és élelem nélkül, kilenc napon át vagy annál tovább is életben maradjon. Valamennyi vízzel, de élelem nélkül ennél sokkal tovább is ki lehet bírni.

Magendie-t, a kiváló francia élettankutatót felvillanyozta ez az eset, és végrehajtott egy állatkísérlet-sorozatot, amelynek eredményeit ban tette közzé. Kutyákat táplált cukorral vagy olívaolajjal, illetve vízzel.

Mindegyik kutya legyengült és elpusztult.

gyógynövény kezelés cukorbetegség kezelés a diabetes mellitus kezelése hal zsír

A hajótörött tengerészek és a francia élettankutató kísérleti kutyái ugyanazt a tényt igazolták egyszer s mindenkorra: kizárólag finomított cukrot fogyasztani veszélyesebb, mint semmit sem enni. Csak vízen igen szép ideig életben maradhatunk.

Adalékanyagok

A cukor és a víz azonban végezhet velünk. Ráadásul a cukor fogyasztása rosszabb, mint ha semmit sem ennénk, mert megemésztéséhez, méregtelenítéséhez és kiválasztásához a szervezettől értékes vitaminokat és ásványi anyagokat von el.

A szervezet számára rendkívül fontos, hogy megőrizze egyensúlyát, ezért többféle módon is képes védekezni a nagy mennyiségű cukor bevitele által kiváltott sokk ellen. Olyan ásványi anyagok aktivizálódnak és működnek közre a vegyi folyamatokban, mint a sóban lévő nátrium, a zöldségekben lévő magnézium és kálium, és a csontokban lévő kalcium.

Mutatjuk, mire cseréld le a finomított cukrot!

Semlegesítő savak termelődnek, hogy a vér felborult savbázis egyensúlyát visszaállítsák az eredeti értékre. A napi rendszerességgel fogyasztott cukor a vér állandó savas eltolódását eredményezi.

cukorbetegség diéta. kezelés a babok a cukorbetegség kezelésére szolgáló eszközöként

Ennek ellensúlyozására a szervezet tartalékaiból egyre több ásványi anyagot mobilizál. A sav-bázis egyensúly megóvása érdekében annyi kalcium kerül ki a csontokból és a fogakból, hogy az belső szerkezetük gyengüléséhez vezet.

További cikkeink a témában

A túlzott cukorfogyasztás előbb vagy utóbb minden szervre kihat. Eredetileg a máj tárolja a cukrot glükóz glikogén formájában. Mivel azonban a máj kapacitása véges, a — szükséges természetes cukormennyiségen felül eső — finomított cukor bevitele egy idő után úgy felfújja finomított cukor májat, mint egy léggömböt. Amikor a máj eléri befogadóképességének felső határát, a felesleges glikogén zsírsavak formájában visszaáramlik a vérbe, a vér pedig elszállítja a kevésbé aktív területekre: a hasba, a tomporba, a mellekbe és a combokba.

a 2-es típusú cukorbetegséggel rendelkező propolis-kezelés cukor diéta terhesség alatt

Amikor ezek a viszonylag ártalmatlan területek teljesen feltöltődnek, a zsírsavak olyan aktív szervekben raktározódnak tovább, mint a szív és a vese. Csökkent működőképességük kihat az egész szervezetre, és felborul a vérnyomás.

A három fehér méreg - 1. rész: CUKOR

A finomított cukorban nincsenek természetes ásványi anyagok amelyek viszont megvannak a cukorrépában vagy a cukornádban. Paraszimpatikus idegrendszerünk is érintetté válik, és az általa irányított szervek — például a kisagy — működése részben vagy teljesen leáll.

A cukor, melyből egy átlag magyar ember évente kg-ot fogyaszt gondolja csak el ezt a mennyiséget a nappalijába, aztán gondolja el, hogy ezt Ön mind megeszi, majd tegyen mellé ugyanekkora mennyiséget, amelyet a párja fogyaszt el, ez már nagyjából 2 raklapnyi cukor. A finomított cukor hatása A finomított cukor mindenféle édesség fogyasztása a cukor gyors felszívódásával jár.

A normális agyfunkcióról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy független a biológiai hatásoktól, ellentétben például az emésztéssel. Elárasztódik a keringési és nyirok-rendszer, és elkezd megváltozni a vörösvértestek minősége.

Tartalomjegyzék

Elszaporodnak a fehérvérsejtek, és lelassul a szövettermelődés. Csökken szervezetünk toleranciája és immunitása, ezért nem tudunk megfelelően válaszolni az olyan szélsőséges hatásokra, mint a hideg, a meleg, a szúnyogok, vagy a mikrobák. A cukorfelesleg nagyon rossz hatással van az agyműködésre.

termékek cukorbetegség kezelés népi jogorvoslati diabetes mellitus 2. típusú almaecetet kezelés

Az agy normális működésének kulcsa a glutamin-sav, amely életfontosságú anyag számos zöldségben megtalálható. B-vitaminokat termelnek a bélflórában velünk szimbiózisban élő baktériumok is.

A finomított cukor szervezetünk ellensége

A naponta fogyasztott finomított cukor következményeként ezek a baktériumok elsorvadnak és elpusztulnak, és B-vitamin-fedezetünk erősen megcsappan.

A túl sok cukortól elálmosodunk, számoló- és emlékezőképességünk romlik. Azok a hajótöröttek, akik kilenc napig csak finomított cukor és rumon éltek, bizonyára hasonló megrázkódtatásokon mentek keresztül. Történeteik mindenesetre komoly gondot jelentettek a cukorkereskedőknek.

Segítünk eligazodni a cukorfajták között

Magendie professzor laboratóriumának elpusztult kutyái a független tudományos kutatás veszélyeire figyelmeztette a cukoripart. Attól a naptól kezdve egészen a mai napig a cukoripar dollármilliókat áldoz a kulisszák mögött a tudomány támogatására. A pénz csábításának ellenállni nem tudó rangos tudósokat mindig abban a reményben nyeri meg magának, hogy egy nap majd előállnak egy legalább fél- tudományos szenzációval, a cukor előnyeivel kapcsolatban.

cukorbetegség típusú cukorbetegség étrend és táplálkozás kezelésére gyermekeknél a kezelés a diabetes mellitus a népi módszerekkel

Felhasznált irodalom: William Duffy: Cukor Blues.