Citrom cukorbetegség


  • Milyen és mennyi sört ihatnak a cukorbetegek?
  • Type 2 diabetes symptoms nhs

Citrom héjával kezelhető a cukorbetegség? A 2-es típusú cukorbetegség okára és kezelésére találtak nagyon meglepő megoldást svájci kutatók.

De mi köze lehet mindehhez a citrom héjának? Mutatjuk a magyarázatot.

citrom cukorbetegség

A testünk sejtjeinek szinte mindegyikében van egy mini biológiai óra. Ennek oka az, hogy a testünk egységesen legyen képes alkalmazkodni a nappalok és éjszakák váltakozásához. A tudósok korábban már számos bizonyítékot találtak arra, hogy a belső óránk zavara együtt jár különböző anyagcsere betegségekkel, így a 2-es típusú diabétesz kialakulásával is.

  • Citrom a 2-es típusú cukorbetegségben: cukorbetegek kezelése citromlével - Diagnosztika
  • Kezelése benőtt köröm alatt a cukorbetegség

Ugyanis a megzavarodott belső óránk akadályozhatja a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteiben található sejtek hormontermelő működését. Ezek a sejtek választják ki a vércukor szabályozásában szerepet játszó inzulint és glukagont.

citrom cukorbetegség

Azt tapasztalták, hogy akinél hormonkiválasztási zavar volt, annak a Langerhans-szigeteinek sejtjeiben sérült a biológiai óra. Így a svájci tudósok elsőként igazolták a feltevést, hogy a belső biológiai óra zavarai okozhatnak 2-es típusú diabéteszt.

citrom cukorbetegség

De nem álltak itt meg a citrom cukorbetegség. Segítségül hívták a nobiletin nevű vegyületet, amely a citrom héjában is megtalálható.

Így ez lehet a jövő útja a diabetes kezelésében — írta a eurekalert. A tudósok az amerikai tudományos akadémia lapjában tették közzé kutatásuk eredményeit.

citrom cukorbetegség